لوردوز یا همان گودی کمر که از قوس زیاد ناشی می شود وضعیتی است که در آن ستون فقرات فرد دچار انحنای غیر طبیعی می شود. به صورت کلی ستون فقرات  دارای مقداری انحنا است که شدت آن کم است و صرفاً به عملکرد بهتر ستون فقرات کمک می کند. اما اگر این قوس در ستون فقرات در مقایسه با حالت طبیعی بدن افزایش یابد، در این صورت فشار یا کشش زیادی بر روی سایر نواحی ستون فقرات اعمال می شود و در اولین عارضه ایجاد درد می کند.

فرم ویزیت آنلاین و رایگان

اگر تا به امروز ویزیت نشده اید لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید تا همکاران ما با شما تماس گرفته و زمان ویزیت آنلاین رایگان را با شما هماهنگ نمایند.

علائم و نشانه‌‌های بروز گودی کمر

قبل از این که وارد فهرست علائم این عارضه شویم بهتر است که این نکته را در نظر داشته باشید افراد مختلف میزان متفاوتی از شدت و ضعف علائم را تجربه‌ می‌کنند. در واقع این عارضه یعنی گودی کمر در همه افراد به شکل یکسانی بروز و ظهور نمی کند در نتیجه علائم و نشانه‌‌های افراد نیز از جهت نوع و شدت و ضعف نیز برابر نخواهند بود. بنابراین نتیجه گرفته‌ می‌شود که ممکن است دو نفر مبتلا به عارضه گودی کمر تفاوت‌‌های آشکاری را در بروز و ظهور این مساله داشته باشند.

از مهم‌‌‌ترین علائمی که‌ می‌توانیم برای گودی کمر برشمریم:

عقب رفتن باسن و برجستگی زیاد آن به شکلی که کاملا مشهود باشد

این مساله در افرادی که قوس کمر بیشتری دارند نمایان تر است.

ایجاد شکاف و فاصله هنگام دراز کشیدن

کسانی که گودی کمر دارند زمانی که روی کمر دراز‌ می‌کشند به راحتی‌ می‌توانند مشاهده کنند که فاصله کمرشان تا تشک زیاد است.

اختلال در انجام برخی فعالیت‌‌های جسمانی در گودی کمر

برای مثال کسانی که گودی کمر دارند به سختی می‌توانند مدت زمان طولانی بنشینند یا بایستند. در نتیجه درد زیادی را متحمل‌ می‌شوند و مجبورند مدت زمانی را به استراحت بگذرانند.

از دیگر علائم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد و التهاب از مهم‌ترین علائم ابتلا به گودی کمر هستند. درد و التهاب ناحیه‌ی پایین کمر را جدی بگیرید و سریعاً برای فهمیدن دلیل آن اقدام کنید.
  • ازدست‌دادن کنترل ادرار می‌تواند از دلایل عارضه گودی کمر باشد.
  • بی‌حسی و خواب‌رفتن کمر از دیگر علائم این عارضه هستند.
  • درد شکم؛ جلو آمدن ستون فقرات بر اثر بیماری گودی کمر باعث افزایش فشار به شکم می‌شود.
  • ضعف و بی‌حالی
  • درد ناگهانی که شبیه به شک باشد؛ مثل زمانی که یک جسم تیز به‌سرعت وارد بدن شود.

برای دریافت مشاوره رایگان همین الان با 02124501000 تماس بگیرید.

عوامل موثر در ایجاد گودی کمر

از مهمترین عوامل بر هم زننده قوس طبیعی کمر  وجود یک شکم بزرگ است که موجب زیاد شدن انحنای کمری می‌شود و برای جبران این حالت، ستون فقرات مجبور است که انحنا و تحدب را در ناحیه پشتی  بیشتر کند و  گودی زیاد کمر، قوز شدن بیشتر پشت می شود و حتی این امر می تواند در موارد طولانی تر سبب زیاد شدن انحنای گردن هم بشود.

از طرف دیگر هم افراد لاغرهم ممکن است  به دلیل ضعف در عضلات شکمی گودی کمر برایشان ایجاد شود.

طرز صحیح نشستن هم که  موجب حفظ حالت طبیعی ستون فقرات می شود  و در نتیجه عضلات هر قسمت مجبور نیستند که  برای جبران وضعیت غلط نشستن یا ایستادن ما کار بیشتری بکنند و در نتیجه ان دچار اسپاسم و خستگی و گرفتگی  شوند.

راستای کل بدن هم در این مهم نقش دارد یعنی  کف‌پا ، باسن ، پشت و کتف شما هم باید در وضعیت صحیح و راستای طبیعی خود قرار بگیرند تا احساس راحتی  و راستای صحیح ستون فقرات داسته باشید اگر پای شما آویزان باشد این امر موجب خستگی و درد در کف پا پشت ساق می‌شود و لین حالت به افزایش گودی کمر کمک می کند

.اگر کتف ما به صندلی که روی ان نشسته ایم  نچسبد،سر به ناخوداگاه به  حالت جلو می‌افتد و در نتیجه ان خستگی، گرفتگی در عضلات گردن و سوزش در کتف و پشت ما  ایجاد می‌شود.

 نشستن طولانی‌ مدت در حالت قوسی و هلالی شکل  به ستون مهره‌ها شکل داده و به‌ خصوص اگر فرد در سنین پاین تر و سنین  رشد این  .شکل  بنشیند، اینحالت  ناصحیح ستون مهره‌ها به صورت دایمی ایجاد می‌شود

عضله‌ های ما در هر سنی که باشیم حداقل می توانند بیست و پنج  درصد قدرت  خود را تقویت دارند اما اگر در کودکی عضله‌ های ما شکل درست و محکم و خوبی به خود بگیرند و انحناهای طبیعی بدن در وضعیت اصولی و صحیح خود  رشد کنند ستون فقرات  شکل صحیح به خود  می‌گیرد.اگر در سنین پایین کودکان بد بنشینند مهره ها  بدشکل شده که می تواند در آینده علت کمر درد شود. در میانسالی اگر بخواهید عضله خود را قوی کنند  نیازمند صرف نیروی زیاد و ورزش زیاد  و البته بازدهی بسیار کمتر به نسبت دوران کودکی هستند.

عوارض گودی کمر چیست؟

نتایج یک مطالعه در سال 2017 نشان دهنده ارتباط بین انحنای غیرطبیعی ستون فقرات و آرتروز یا بیماری دژنراتیو مفاصل (DJD) است. این نوعی بیماری است که در آن غضروف بین مفاصل تجزیه می‌شود. از مطالعه مشخص نیست که کدام یک از دو شرط باعث دیگری می‌شود. با این حال، محققان حدس می‌زنند که گودی کمر فشار اضافی بر روی مفاصل وارد می‌کند که می‌تواند باعث دژنراتیو مفاصل شود.

در صورت بدتر شدن درد کمر بهتر است به متخصص حرکات اصلاحی مراجعه شود. بررسی شرایط و سوابق بیمار برای کنترل شدت درد کمر و چگونگی تأثیر آن بر فعالیت‌های روزانه ممکن است به تشخیص کمک کند. افراد همچنین در صورت تجربه هر یک از موارد زیر باید از مشاوره متخصص حرکات اصلاحی استفاده کنند، زیرا این علائم ممکن است نشان دهنده یک مشکل اساسی یا اختلال باشد:

وجود یک منحنی همیشگی در قسمت تحتانی کمر، حتی هنگام خم شدن به جلو

احساس سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی در عضلات پشتی، بازوها یا پاها

اسپاسم عضلانی

بروز مشکلات مثانه یا روده

در بیشتر موارد، ایجاد گودی کمر به دلیل الگوهای وضعیتی و شیوه زندگی است. غالباً داشتن وزن مناسب و ورزش منظم می‌تواند مشکلات مربوط به کمردرد را بهبود بخشد. برای داشتن یک شیوه‌ی صحیح زندگی و داشتن وضعیت بدنی صحیح فرد باید به یک متخصص حرکات اصلاحی مراجعه کند.

برای دریافت مشاوره رایگان همین الان با 02124501000 تماس بگیرید.

نظر همراهان:

دخترم واحدی انحراف زانو، صافی کف پا ، گودی کمر و …داشت و عضله هاش ضعیف بود
مدت ۵ با تیم فوق العاده دکتر در حال تمرین حرکات اصلاحی میباشد
واقعا تاثیر خوبی داشته درست نشستن، راه رفتن و … را یاد گرفته
از آقای دکتر گلشنی و مربی مخصوص دخترم خانم رستمی واقعا به خاطر تمام تلاشهایشان سپاسگزارم
درصورتیکه با ابن تیم آشنا نشده بودم حتما دخترم در آینده دچار مشکلاتی به خصوص کمردرد میشد

Mahkameh Pourebrahim

درمان گودی کمر با تمرینات اصلاحی

مطالعاتی در مورد تأثیر برخی تمرینات بر خمیدگی ستون فقرات، قدرت عضلات کمر و درد مزمن کمر مورد بررسی قرار گرفته است. برخی شامل موارد زیر هستند که باید با توجه به نکات و رعایت موارد صحیح انجام شوند. البته لازم به ذکر هست که علت، نوع و شدت گودی کمر در انتخاب این تمرینات حائز اهمیت هست.

چرخش لگن به جلو در اصلاح گودی کمر:

این ورزش یکی از حرکات پایه برای کاهش گودی کمر هست.

چهار دست و پا و بلند کردن پا:
برد داگ یا سگ پرنده یکی از حرکات ورزشی هست که در حالت چهار دست و پا انجام می شود و تقریبا تمامی عضله‌های بدن را درگیر می‌کند. این حرکت به حفظ تعادل و ثبات بدن کمک می‌کند.

تمرین پل در اصلاح گودی کمر:
این ورزش عضلات باسن را به خوبی تقویت می‌کند و در کاهش گودی کمر تاثیر به سزایی دارد.

تمرین پل در اصلاح گودی کمر:
این ورزش عضلات باسن را به خوبی تقویت می‌کند و در کاهش گودی کمر تاثیر به سزایی دارد.

تمرین بالا بردن پا به صورت صاف:
این ورزش به سفت شدن شکم و عضلات باسن کمک می‌کند.

کشش عضلات خم کننده ران:

این ورزش می تواند به افزایش انعطاف‌پذیری عضلات جلو مفصل ران و در ادامه به اصلاح گودی کمر کمک می‌کند.

اسکوات در اصلاح Hyper Lordosis:
اسکوات یک ورزش کامل برای بدن است که به تقویت عضلات باسن، پشت ران و عضلات جلو ران کمک می‌کند.

پلانک در اصلاح گودی کمر:
حرکت پلانک یک تمرین ایزومتریک با به کارگیری وزن بدن است که شامل نگه داشتن بدن در حالتی مشابه با شنا زدن هست و یک تمرین عالی برای تقویت عضلات مرکزی بدن است.

پلانک پهلو در اصلاح گودی کمر:
پلانک پهلو یا ساید پلانک یک تمرین عالی برای تقویت عضلات عرضی شکم است که در طول تمرینات شکمی مانند دراز و نشست یا پل کمتر این عضله به کار گرفته می شود.

پلانک معکوس در اصلاح گودی کمر:

پلانک معکوس را می توان برای بهبود ثبات مرکزی که شما در حفظ وضعیت بدنی مناسب و سهولت در اجرای حرکات روزمره به آن نیاز دارید؛ انجام داد.

نظر همراهان:

دختر من در حال گذروندن دومین دوره درمان به علت کف پای صاف و گودی کمر زیر نظر تیم متخصص دکتر گلشنی و مربی عزیزش خانم طاهری هست واقعا ممنونم از پیگیری و زحماتی ک میکشن کاملا روند درمان قابل مشاهده است با اینکه یک ماه بیشتر نگذشته وارد دومین ماه شدیم کف پایی ک کامل صاف بود کمی قوس پیدا کرده و روند درمان کاملا مشهود با تشکر فروان از دکتر گلشنی عزیز و تیم مجرب ایشان

zahra panahi

مهم‌ترین علت گودی کمر چیست ؟

علت دقیق ایجاد گودی کمر هنوز مشخص نیست اما دلایل و عوامل خطر خاصی وجود دارد. این موارد می‌توانند به یک متخصص حرکات اصلاحی کمک کنند تا لوردوز را طبقه‌بندی کند:

لوردوز تروماتیک: این امر در اثر آسیب به ستون فقرات مانند شکستگی ایجاد می‌شود. پوکی استخوان که باعث ضعیف شدن استخوان‌ها می‌شود احتمال بروز این شکستگی‌ها را افزایش می‌دهد.

لوردوز از بدو تولد: این می‌تواند از یک بیماری ارثی مانند آکندروپلازی ناشی شود که رشد غضروف را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ممکن است به دلیل مشکلی در تکامل ستون فقرات در دوران کودکی نیز رخ دهد.

اضافه وزن: داشتن اضافه وزن یا ضعف در عضلات شکم می‌تواند خطر ابتلا به گودی کمر را افزایش دهد، زیرا هر دو عامل، کمر را تحت فشار قرار می‌دهند.

لوردوز عضلانی عصبی: چندین بیماری عصبی عضلانی می‌تواند باعث لوردوز شود، از جمله دیستروفی عضلانی و فلج مغزی.

لوردوز پس از جراحی: این نتیجه جراحی کمر است که باعث کم شدن قدرت ستون فقرات می‌شود، مانند لامینکتومی یا ریزوتومی پشتی.

لوردوز ثانویه: این امر به دلیل داشتن بیماری دیگری رخ می‌دهد، برای مثال نوع دیگری از منحنی ستون فقرات، مانند کیفوز یا اسکولیوز یا بیماری که مفاصل ران را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

پوکی استخوان: افزایش سن و سایر عوامل باعث ضعیف شدن استخوان و شکننده شدن آن می‌شود که ممکن است منجر به انحنای ستون فقرات شود

راه‌های درمان گودی کمر

اگر منحنی در ستون فقرات خیلی شدید نباشد، ممکن است فرد نیاز به درمان خاصی نداشته باشد. اغلب، اگر دردی وجود نداشته باشد و منحنی بارز نباشد، متخصص حرکات اصلاحی نیازی به مداخله نمی‌بیند.

زمانی که لوردوز به درمان نیاز دارد، انتخاب روش صحیح درمان به علت انحنا بستگی دارد. به عنوان مثال، لوردوز وضعیتی ناشی از ضعف عضلانی یا اضافه وزن ممکن است با کاهش وزن و انجام تمرینات اصلاحی بهبود یابد.

اگر کودکی مبتلا به لوردوز است، ممکن است متخصص حرکات اصلاحی برای جلوگیری از پیشرفت منحنی با رشد کودک، یک بریس پشتی را همراه با انجام تمرینات اصلاحی به طور منظم توصیه کند.

اگر لوردوز باعث درد شود، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی یا NSAID مانند ایبوپروفن (Advil) می‌توانند کمک کننده باشند.

یک فرد مبتلا به لوردوز شدید ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد، در طی آن یک جراح میله‌های فلزی را به استخوان‌های ستون فقرات متصل می‌کند که به طور دائمی در موقعیت صاف‌تر قرار می‌گیرند اما جراحی لوردوز نیز همانند دیگر عمل‌های جراحی سختی‌های بسیاری دارد.

حرکات مضر برای گودی کمر

گاهی کمردرد ناشی از گ.دی کمر می تواند حتی انجام معمولی ترین کارها را بسیار آزاردهنده کند. برای اینکه این درد به یک موضوع آزاردهنده دائمی تبدیل نشود، تمرینات زیر را در باشگاه انجام ندهید، زیرا ممکن است گودی کمر شما و کمر دردتان را تشدید کند..

ورزش هایی که باید از آنها اجتناب کنید:

کرانچ شکم:

 این تمرین میتواند فشار زیادی به کمر وارد می کند. بنابراین، اگر گودی کمر دارید، باید از انجام این ورزش خودداری کنید.

اسکوات با هالتر از پشت:

این حرکت از آنجایی که میله هالتر در پشت شانه ها قرار گرفته است، می تواند ورزشی خطرناک برای کمر، باسن و زانوها باشد، حتی اگر به صورت کاملا درست اجرا شود. اگر گودی کمر دارید، باید از انجام این تمرین کاملاً اجتناب کنید.

بورپی:

این تمرین شامل حرکات و پرش های شدید است و این موضوع می تواند برای گودی کمر شما مضر باشد و یا حتی در صورت وجود درد، آن را بدتر کند.

پرش زانو بلند:

انجام این حرکت فشار زیادی را بر کمر منتقل کند و از طرفی ممکن است باعث پیچ خوردگی مچ پا و زانو نیز شود. بنابراین اگر گودی کمر یا کمردرد دارید از انجام آن خودداری کنید.

چرخش ایستاده کمر با میله:

این حرکت نیز فشار زیادی را به مهره های کمری وارد می کند و در افراد دارای گودی کمر می تواند در آینده منجر به آسیب و کمر درد شود، در نتیجه توصیه می کنیم تا از انجام آن خودداری کنید.

لیفت دو پا:

لیفت دو پا یکی دیگر از ورزش هایی است که افرادی که از گودی کمر رنج می برند باید از انجام آن اجتناب کنند زیرا این حرکت می تواند باعث ایجاد ناراحتی در قسمت پایین کمر شود و در صورت وجود درد آن را بدتر کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *